Champignons in knoflooksaus

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 bakjes champignons
* 1 sjalot, 30 gr. boter
* 2 teentjes knoflook
* 30 gr. bloem
* 2 dl. melk
* 150 gr. roomkaas met kruiden
* 2 el verse bieslook
* zout en peper naar smaak

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel in vieren. Pel het sjalotje en rasp het fijn. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit het sjalotje even aan. Pers de teentjes knoflook er boven uit en roer de bloem er door. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer de verse roomkaas er door. Laat de kaas al roerend smelten. Voeg de champignons toe. Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons beetgaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de bieslook er door. Lekker met zilvervliesrijst of bruin stokbrood en tomatensalade.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 16-01-2009

Hallo Sonja, Lijkt me lekker. Is echt een recept voor mijn "zaterdag-gemaksdag". Ga het proberen. Je hoort het resultaat. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten