Zoete Kokos-Rumballetjes

  • Balkan, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006


RUMOVE KROGLICE: Een typische zoete lekkernij uit Slovenie. De kokosballetjes worden meestal met de kerstdagen klaargemaakt en bij de Jager thee (thee met bruine rum) gegeten. Ik maak het gewoon nog eens tussendoor als ik mensen op visite krijg, het is een heerlijke traktatie

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram theebiskwie (koekjes), 100 gram kristalsuiker, 100 gram kokos (uit een zakje) en nog wat extra waar de balletjes doorheen gehaald worden, 100 gram cacaopoeder,
250 g roomboter (kamertemparatuur),
4 el bruine rum (of naar smaak)(dessert rum of Stroh Rum)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine, aluminiumfolie, grote diepe kom, platte langwerpige schaal

Bereidingswijze

De koekjes in de keukenmachine fijnmalen.Doe de fijngemalen koekjes in een diepe kom doe hierbij de roomboter, cacao, kokos, suiker en de rum kneed de massa met je hand goed door elkaar, zodat het een egale mooie massa word, proef of er genoeg rum in zit.

Maak er balletjes van ter grootte van een Ferrero Rocher bonbon. Rol de kokosballetjes door de overgebleven kokos zodat het rondom het kokosballetje zit.

Leg de kokosballetjes op een platte schaal en doe er aluminiumfolie overheen. Zet de schaal nu in de koelkast. De balletjes kunnen gegeten worden als ze stevig zijn (hard en koud).

Ze kunnen een aantal dagen in de koelkast gelaten worden

Serveertip

Serveer er Jager Thee bij of een heerlijk kopje koffie

Laatste reacties

monica053 avatar
monica053 07-10-2008

Hallo ,ik heb je balletjes gemaakt en moest van mijn man zeggen ze waren duivels lekker.Hij heeft de meeste er van gegeten.Makkelijk te maken, bedankt voor je recept Monica

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten