Pikante rundergehaktballetjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006

Heerlijke balletjes met een dikke tomatensaus en eiermei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 flinke kop aardappelpuree
  • sambal oelek (naar smaak)
  • 1 el sojasaus
  • half bosje lente-uitjes
  • 1 el ketoembarpoeder
  • 1 tl djintenpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl djahepoeder
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 1 losgeklopt ei
  • arachideolie

    Voor de mie en de saus

  • een groot blik tomaten
  • 1 dl water
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 el sojasaus
  • zout en peper
  • een pak eiermie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op de warmhoudstand.

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de puree, sambal, sojasaus, ketoembar, djinten, djahe, kardemom, nootmuskaat, ei, peper en zout door elkaar. Vorm balletjes ter grootte van en pingpongbal. Olie verhitten in koekenpan en de balletjes op halfhoog vuur rondom bruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier en warm houden in de oven op warmhoudstand.
De saus maken van het blik tomaten met het vocht, het water, ui, knoklook, sojasaus en evt. zout en peper. Dit aan de kook brengen en 10 minuten zonder deksel laten pruttelen. Mie maken volgens aanwijzing op de verpakking en uit laten lekken en deze toevoegen aan de saus. Goed laten doorwarmen, Gehaktballetjes erbovenop leggen en serveren. Garneer met watin dunne reepjes gesneden lente-uitjes.

Serveertip

Lekker met sambalboontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten