1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. GEMARINEERDE RODE KOOL MET APPELTJES:

GEMARINEERDE RODE KOOL MET APPELTJES:

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006

Ingrediënten 4 personen


1 Rode kool - ca.1kg: 3 dl rode wijn of bessensap,1 eetlepel verse tijmblaadjes, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 kleine ui, 50 gram boter/ margarine, 1 grote stevige appel,zout en peper.


Verder heb je nodig

















Braadpan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ca. 10 minuten.
marineren ca. 2 uur,
bereiden ca. 30 min.

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en schaaf de stukken in dunne sliertjes. Schenk de wijn in een kom en schep de rode kool met de tijm en kruidnagels en kaneel erdoor. Laat de kool bij een kamertemperatuur ca. 2 uur marineren. Pel en snipper de ui. Smelt de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de rode kool met een schuimspaan uit de marinade, laat de kool even uitlekken en schep de kool dan door de ui.Smoor de kool afgedekt ca. 10 minuten. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de appel en de marinda aan de kool toe en stoof de kool in nog ca. 30 minuten heel zachtjes gaar. Laat het vocht langzaam verdampen. Breng de rode kool op smaak met zout en peper.

Serveertip

LEKKER!!! Met hazepeper of speklapjes en aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top