Italiaanse Chocoladetaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006

De binnenkant van de taart is heerlijk zacht en robuust van smaak

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g boter, 350 g chocolade van goede kwaliteit, 1 el oploskoffie, 3 el cacaopoeder, 5 grote eieren, 250 g kristalsuiker, 5 el gemalen walnoten (walnotenmeel), 100 g walnoten in stukjes, 1 el cacaopoeder, 1 el poedersuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm met antiaanbaklaag 20 cm doorsnee

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 -180 graden (hangt van de oven af) en vet een springvorm met antiaanbaklaag van 20 cm doorsnee.

Bereidingswijze

Doe de boter en de in stukken gebroken chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan (au bain marie) met zachtjes kokend water. Roer voorzichtig totdat de chocolade geheel is gesmolten en het mengsel glad is. Klop de oploskoffie en cacao er doorheen en zet apart.

Klop de eieren en suiker in een aparte kom, ongeveer 5 min. totdat het mengsel dik en bleek is en roer er het walnotenmeel en de stukjes walnoot voorzichtig door.

Roer het chocolade- en het eimengsel voorzichtig door elkaar tot het een gladde massa is en schenk het deeg in de springvorm. Bak 40 - 50 min. (hangt van de oven stand af) op 160 - 180 graden of tot de bovenkant van de taart droog is Zet de oven uit en laat de taart ongestoord afkoelen.

Haal de taart als hij afgekoeld is, uit de koude oven en maak de springvorm voorzichtig los. Bestrooi de taart met cacao en poedersuiker en serveer in dunne plakjes

Serveertip

Een aantal aardbeien in vieren/plakjes gedeeld ter decoratie om het stukje taart heen

Laatste reacties

ingewieringa avatar
ingewieringa 05-02-2009

Lijkt me makkelijk en lekker. Vind rond wel mooier zoals plaatsje. Maar heb ik voor een tulband of ronde vorm niet meer ingredienten nodig dan?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten