Chocolademousse Pedro Ximenez

  • Spaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-02-2006

Een heerlijk toetje van pure chocolade met sherry.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 200 gram pure chocoladeblokjes

* 2,5 dl slagroom

* 1/2 dl pedro ximenez of cream sherry

* klein beetje cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 mooie glaasjes

Voorbereiding

Smelt 200 gram pure chocoladeblokjes in 1,5 dl slagroom met 1/2 dl pedro ximenez of cream sherry al roerende op een heel laag vuur.

Bereidingswijze

Verdeel het chocolademengsel als het helemaal glad is over 4 mooie glaasjes en laat de mousse buiten de koelkast afkoelen.
Klop 1 dl slagroom met een schepje suiker tot yoghurtdikte en vul de glaasjes ermee op. Bestrooi met een beetje cacao.

Serveertip

Serveer er een glaasje Pedro Ximenez of cream sherry bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten