Chocolademousse Pedro Ximenez
- Spaans, Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-02-2006
Een heerlijk toetje van pure chocolade met sherry.
Ingrediënten
* 200 gram pure chocoladeblokjes* 2,5 dl slagroom
* 1/2 dl pedro ximenez of cream sherry
* klein beetje cacaopoeder
Benodigdheden
4 mooie glaasjesVoorbereiding
Smelt 200 gram pure chocoladeblokjes in 1,5 dl slagroom met 1/2 dl pedro ximenez of cream sherry al roerende op een heel laag vuur.
Bereidingswijze
Verdeel het chocolademengsel als het helemaal glad is over 4 mooie glaasjes en laat de mousse buiten de koelkast afkoelen.
Klop 1 dl slagroom met een schepje suiker tot yoghurtdikte en vul de glaasjes ermee op. Bestrooi met een beetje cacao.
Serveertip
Serveer er een glaasje Pedro Ximenez of cream sherry bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties