Oostenrijkse Kaiserschmarren (pannenkoek stukjes)

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2006


Heerlijk lunchgerecht of als toetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. Bloem, 4 eieren, 50 gr. suiker, 2,5 dl melk, 1 dl rum, 40 gr. rozijnen, 29 gr. roomboter, zout, kersenjam, poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 480,52 kcal
Koolhydraten 62,43 g
Eiwitten 14,95 g
Vetten 11,97 g

Bereidingswijze

Wel de rozijnen met de rum in een kom. Splits de eieren. Klop in een ruime beslagkom de eierdooiers los met een garde. Voeg suiker, bloem, melk en een snufje zout toe en meng dit tot een glad beslag.
Sla in een tweede vetvrije beslagkom de eiwitten stijf. Spatel deze voorzichtig door het beslag.
Smelt in een ruime koekenpan de boter en giet het beslag hierin. Laat kort bakken op laag vuur en doe de rozijnen erbij. Keer het deeg als de onderkant goudbruin is. Bak ook deze kant goudbruin. Snij het deeg in stukjes, bestrooi met poedersuiker en serveer met kersenjam.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 19-05-2006

In Oostenrijk vond ik het heerlijk. Ga het nu hier proberen. Bedankt neem het mee. Groetjes Micky

novemberrain18 avatar
novemberrain18 06-04-2006

Meegenomen! Bedankt! Groetjes ines

marionrooijackers avatar
marionrooijackers 22-03-2006

hallo , ik heb dit recept lekker meegenomen. bedankt, groetjes marion

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten