Zoete aardappelsoep met feta

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2006

Zoete aardappel heeft een mooie oranje kleur en heeft een zoete, aromatische smaak. De ongewone combinatie met de zoute feta geeft een perfecte balans in smaak.
Exotisch, verassend en feestelijk. In 35 minuten op tafel bovendien!
Uit een Zweedse krant.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 700g zoete aardappel
* 1 el olijfolie
* 2-4 tenen knoflook (= ongeveer een halve knoflook)
* 1 tl gedroogde basilicum
* zoutkristallen
* versgemalen zwarte peper
* 1 liter (kippe)bouillon
* 150 g feta
* 2 el geroosterde pompoenpitten ter decoratie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine. Kan eventueel ook met de hand gepureerd worden.

Voorbereiding

Schil de aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflooktenen.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

1. Doe de olijfolie in een (platte) ovenschaal en voeg de zoete aardappel en tenen knoflook toe. Voeg de basilicum en genoeg zout(kristallen) en peper toe. Meng alles door elkaar.
2. Zet de schaal in de oven en laat het 10-12 minuten bakken (tot de aardappel zacht is).
3. Pureer alles en doe de puree in een pan. Voeg hierbij al roerend de bouillon en breng het aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken.
4. Schenk de soep in kommen en verdeel de verkruimelde feta erover. Garneer met de geroosterde pompoenpitten.

Bron

Svenska dagbladet

Serveertip

Serveren met vers, donker brood (even in de oven...) en verse olijven. Is dan geschikt als maaltijdsoep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten