1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met Gerookte Zalm

Risotto met Gerookte Zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2006

Ingrediënten 4 personen


1 bleekselderij, 2 el olijfolie, 2 sjalotten, gesnipperd, peterselie (blad), fijnsnijden, 300 g risottorijst, 750 ml tuinkruidenbouillon (van 1 1/2 tablet), 100 g verse roomkaas naturel, 100 g gerookte zalm, in reepjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bleekselderijstengels in reepjes snijden, blad apart houden voor garnering. In hapjespan olie verhitten en sjalotsnippers 1 min. fruiten. Rijst erdoor roeren en zachtjes bakken tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.Reepjes bleekselderij door rijst roeren en helft van bouillon volledig door rijst is opgenomen, zeer regelmatig roeren met houten lepel. Vervlgens steeds scheut bouillon toevoegen en al roerend helemaal laten opnemen alvorens volgende scheut erbij te schenken. Doorgaan tot risotto na 20-25 min. beetgaar en smeuig is.Bleekselderijblad fijnsnijden. Pan van vuur nemen en roomkaas door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en garneren met zalmreepjes, peterselie en blad van bleekselderij.

Serveertip

BRON : AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top