Kersentaart

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2006

deze taart heb ik afgelopen weekend gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg
  • 200 gram bloem
  • thl.zout
  • thl.bakpoeder
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 90 gram harde (room)boter
  • 1 ei
  • sinaasappelrasp van 1 sinaasappel

    Voor de Vulling

  • 2 1/2 dl.vanillevla
  • 3 blaadjes witte bladgelatine
  • 3/4 dl.sinaasappelsap
  • 1 literpot kersen zonder pit
  • zakje taartgelei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakvorm van 24 cm. doorsnee

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Zeef de bloem boven een kom en roer het zout, de bakpoeder, basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.
Boter toevoegen,en met twee messen kleinsnijden en het ei erbij doen.
Kneed tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 2-3 uur in de koelkast.
Druk het deeg in de beboterde vorm uit en bak hem in 35 min.in het midden van de voorverwarde oven.
Laat de taartbodem afkoelen

Week de gelatine in koud water.
Verwarm het sinaasappelsap en laat de uitgeknepen gelatine hierin oplossen.
Laat het mengsel afkoelen tot het wat lobbig wordt.
Voeg het daarna aan de vanillevla toe.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
Verdeel de stevige vla over de taartboden en leg daarop de uitgelekte kersen.
Maak van het zakje taartgelei en het opgevangen kersensap gelei en giet dit over de kersen.

Serveertip

Serveren als de gelei stevig is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

netteke81 avatar
netteke81 15-02-2006

Klinkt erg lekker, ik neem \'m eens mee om te proberen... Groetjes, Nanette

troelleke avatar
troelleke 09-02-2006

Hoi, Ik laat je graag even weten dat ik je recept heb meegenomen. Waar zijn de andere 5 reactie\'s????!!! Jammer he,dat ze het zo meenemen zonder een berichtje achter te laten. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten