1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. CHURROS

CHURROS

  • Spaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2006

Ingrediënten


4 eieren 150 g bloem, 5 el olijfolie, 1 stukje citroenschil, 2 el suiker, snufje zout, olie om in te frituren, poedersuiker uit strooibus


Verder heb je nodig


Spuitzak met stervormige spuitmond, keukenpapier


CHURROS
CHURROS

Gefrituurde Zoete Deegstengels Dit recept is is niet nieuw op Smulweb maar is wel het orginele recept uit Spanje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen. Vuur laag zetten, bloem in een keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 a 2 min. doorroeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren een beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.

Bereidingswijze

Frituurolie verhitten tot ca 185 graden. Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca 10 cm in olie spuiten en ca. 4 min. goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Churros serveren met dikke Spaanse chocolademelk! RECEPT: Breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl. maizena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 liter volle melk en de maizena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolade op in mokken en doop de Churros erin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top