Varkensfilet met romige biersaus

  • Belgisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vastkokende aardappels (ca. 500 g),

100 g boter of margarine,

100 g champignons,

1 00 g Ardennerham (plakjes),

700 g varkensfilet,
zout,
peper,

1 flesje Westmalle Dubbel bruin
Trappistenbier,

1 beker cr?me fraiche (200 mi)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier,
aluminiumfolie,

ovenschaal ? inhoud ca. 1 liter,

ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 \'C of gasovenstand 4. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn.

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 ? 2 minuten met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.

Intussen varkensfilet in 12 medaillons snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medaillons aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.

Bier bij bakvet van medaillons schenken en ca. 5 minuten laten koken. Cr?me fraiche erdoor roeren en nog ca. 1 ? 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medaillons over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.

Laatste reacties

albertjanpost avatar
albertjanpost 02-03-2006

Dat word weer smullen in het weekeinde... Dank je voor dit heerlijke recept Groetjes Albert Jan

jerusa avatar
jerusa 11-02-2006

Zet \'m favoriet! Bedankt!

jeb1299 avatar
jeb1299 11-02-2006

Hallo bedankt uk heb je recept meegenomen het lijkt me lekker

novemberrain18 avatar
novemberrain18 11-02-2006

Klinkt helemaal niet slecht! Ik ga het zeker maken! Bedankt, Groetjes Ines

menge161 avatar
menge161 11-02-2006

Hoi Sonja, ik heb je recept meegenomen en ga het binnenkort eens maken. Lijkt me erg lekker. Groetjes, Trudy

marianneoud avatar
marianneoud 11-02-2006

heb je recept mee genomen marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten