Wok met broccoli en gamba`s

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2006

Kun je niet aan rauwe gamba`s komen, gebruik dan gekookte kreeftgarnalen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 rauwe gamba`s (diepvries bij de visman)
600 g broccoliroosjes
zout
1 citroen: een helft uitpersen, andere helft in plakjes als garnering
4 eetlepels olie
1 bosje lente-uitjes in stukjes
100 g worteltjes in plakjes
4 teentjes knoflook fijngehakt
? ? rood pepertje fijngehakt
? eetlepel verse of gedroogde marjolein

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen: verwijder kop, staart en pantser
Kook de broccoliroosjes 3 min. in water met zout. Laat ze uitlekken en hou ze warm
Verhit een grote wok (of braadpan) en giet er de olie in. Roerbak in de hete olie de knoflook en het pepertje gedurende 1 min.
Voeg de gamba`s, lente-uitjes, wortelschijfjes en de marjolein toe en roerbak ze 3 min. op hoog vuur. Schep de broccoliroosjes erdoor
Besprenkel met citroensap en garneer met de plakjes citroen.

Serveertip

Gamba`s met knoflook en broccoli uit de wok
Kun je niet aan rauwe gamba`s komen, gebruik dan gekookte kreeftgarnalen. Roerbak ze maar 1 min. mee, anders worden ze te droog. Eet er gekookte basmatirijst bij. Hou je over? Koud is het ook erg lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten