Gebakken Kwarktaart
- Portugees, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 07-02-2006
Bolo de Reueijao, deze kwarktaart recept afkomstig uit Portugal vind ik het lekkerst, oordeel zelf!
Ingrediënten 8 personen
1 sinaasappel, 4 eieren (M), 150 g witte basterdsuiker, 500 g halfvolle kwark, 50 g gemalen kokos, 50 g bloem, 1 tl kaneelpoeder, poedersuiker ui strooibus, (1/2 el boter om in te vetten, 1 el bloem om te bestuiven)Benodigdheden
Springvorm doorsnede ca. 22 cm, BakpapierVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden gasovenstand 3. Bodem van vorm met bakpapier bekleden en vorm invetten en bestuiven met bloem. Sinaasappel goed schoon boenen en schil eraf raspen. Eieren splitsen. In kom eierdooiers met basterdsuiker schuimig kloppen. Kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor mengen. In andere kom eiwitten stijf kloppen, eiwit door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel in vorm schenken. Kwarktaart in midden van oven ca. 1 uur gaar en iets bruin bakken. Taart in uitgeschakelde oven ca. 10 min. laten rusten. Taart ui oven nemen en ca. 15 min. laten afkoelen.
Bereidingswijze
Geraspte sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en vruchtvlees in plakjes snijden. Taart uit vorm nemen dik bestuiven met poedersuiker en in 8 punten snijden.
Serveertip
Taart met plakjes sinaasappel ernaast serveren
Laatste reacties
Ga het vandaag maken :) De u moet eigenlijk een q zijn in bolo de requejiao
neem hem van je mee