Tauge met paprika

  • Chinees, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 gram tauge
  • 1 groene paprika
  • 2 plakjes verse gember
  • 1 lente-uitje of een stukje prei
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zout
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Was de tauge, verwijder de groene vliesje en laat uitlekken.
    Was de paprika, snijd in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de paprika vervolgens in luciferdunne reepjes.
    Hak de lente-ui fijn (of de prei).
    Maak een sausje van de azijn, sesamolie en het zout.
    Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens de olie.
    Roerbak de gember tot het geurt en verwijder dan de gember.
    Roerbak de paprika 1 minuut.
    Voeg dan de tauge en het sausje toe en roerbak 30 seconden.
    Roer er tot slot de lente-ui (of prei) door en serveer.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten