Makreel met bier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Makreel is het hele jaar door vers verkrijgbaar, maar smaakt het lekkerst in de maanden tussen september en februari.
In dit gerecht worden middelgrote verse makrelen gebruikt, de kop dient al verwijderd te zijn en de vis moet zijn schoongemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 dl. bier, zwaar

2 kleine knoflooktenen

1 limoen, in schijfjes

2 makrelen

1 paprikapoeder, groene

0.5 tl. oregano

1 tl. paprikapoeder

1 takje rozemarijn

2 takjes tijm

Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 graden Celsius. Was de makrelen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholtes met peper en zout. Snipper de knoflook. Schik de helft van de limoen, de kruiden en de knoflook in een ovenschaal. Leg de makrelen erop. Verdeel de rest van de limoen de kruiden en de knoflook op de vissen. Meng het bier met de paprikapoeder en een snufje peper en schenk de vloeistof over de makrelen.

Laat de makrelen in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonjatestpagina avatar
sonjatestpagina

Doorsturen

Home Recepten