1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkroketjes
  5. Beenham uit de oven met Maredsous bier

Beenham uit de oven met Maredsous bier

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2006

Ingrediënten 4 personen




- een stuk ontbeende, gekookte beenham van 750 tot 800 gram
- 10 kruidnagels
- vier eetlepels honing
- zes eetlepels zonnebloemolie
- twee eetlepels grove mosterd
- een eetlepel gedroogde tijm
- een flesje Maredsous 8 (flesje van 33 cl)
- peper uit de molen en zout naar smaak


, vergezeld van een goed gekoeld glas Maredsous 8.



Na een marinade van 1 uur van de beenham, kunnen we ze braden in een ovenschaal. Bijzonder lekker met rosti of aardappelkroketjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Hier en daar een kruidnagel steken in de beenham.
-Een marinade maken van de honing, zonnebloemolie, grove mosterd en het bier.
-De ontbeende beenham bestrijken met de marinade en gedurende een uur marineren.
-De gemarineerde beenham in een ovenschaal zetten.
- De oven eerst voorverwarmen op 200 graden Celsius en vervolgens terugzetten op 160 graden Celsius.

Bereidingswijze

-De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen, de beenham af en toe omkeren en bedruipen met wat vocht, tot alle kanten goudbruin van kleur zijn geworden.
-De beenham uit de oven halen, kruidnagelen verwijderen, in plakken snijden, wat jus uit de ovenschaal erover gieten en bestrooien met wat tijm.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met r?sti of aardappelkroketjes en in boter gestoofde jonge peultjes, of in boter gestoofde stronkjes witlof



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top