paasvlaai

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2006

het duurt nog even maar om alvast in de stemming te komen!! Een heerlijke vlaai die natuurlijk ook prima te eten is buiten pasen om!!
Let wel, de voorbereiding duurt niet lang, het bakken een uur!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 225 gram bloem * 100 gram boter * mespunt zout * 5 eetlepels water * halve liter melk * kopje water * 50 gram boter * 60 gram suiker * 65 gram maizena * kopje rozijnen * half kopje geraspte amandelen * 2 eieren * poedersuiker * paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kommen * pan * garde * kopjes * deegrol * taartvorm * oven * zeef * mixer * aliminiumfolie

Bereidingswijze

doe de bloem, de boter, het zout en de 5 eetlepels water in een kom en kneed er een mooi stevig deeg van. Leg dit deeg in een stukje aliminiumfolie op een niet te warme plek. Breng de melk met de boter en de suiker aan de kook. Meng de maizena met het halve kopje water en maak er een glad papje van. Als de melk kookt doe je de maizenapap erbij. Enen goed roeren en dan het gas uit. Laat de maizenapap afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Strooi wat bloem op het aanrecht (voor het plakken) en leg het deeg erop. Strooi ook wat bloem op de deegbal. Roo nu het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 4 mm dik. Strooi op de bodem van de taartvorm een laagje paneermeel en leg er dan de lap deeg op. De bodem moet helemaal bedekt zijn. Ook de randen moeten bedekt zijn met deeg. Roer de rozijnen en de amandelen door het afgekoelde maizenapapje. Splits de eieren. doe de eidooier in de maizenapap. Dan het tweede ei. roer de eidooiers goed door de pap. Giet het eiwit in een kom en klop dit stijf. daarna schep je het eiwit voorzichtig door de maizenapap. Giet de pap in de taartvorm en zet de vorm midden in de oven. Het bakken duurt een uur.
Om de taart feestelijk voor de pasen te maken knip je uit karton een simpele paashaas. Deze leg je na het bakken op de taart. Dan ga je er met poedersuiker omheen. Als dit gedaan is haal je de kartonnen paashaas weg. Een lekker taart voor de pasen is daar!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten