1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Camembert
  6. Aardappel-Champignontaart met Camembert

Aardappel-Champignontaart met Camembert

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2006

Ingrediënten 4 personen


600 g varkenshaas, 500 g champignons, 500 g aardappels, 2 tenen knoflook, 4 eieren, 2 dl melk, 1 dl room, 1 tl tijm, plantaardige olie, 150 g camembert


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie, grillpan en ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 170 graden, champignons schoonmaken, knoflook in plakjes snijden, camembert in plakken snijden en de aardappels in plakken van een 1/2 cm dik snijden

Bereidingswijze

Verhit de grillpan tot deze begint te walmen, Meng de hele champignons met 5 el plantaardige olie, grill ze samen met de in plakjes gesneden knoflook en doe ze over in een ovenschaal.De gesneden aardappelen worden bij de champignons gevoegdMeng de eieren met de melk, room en tijm, klop het geheel door elkaar en giet het over de aardappels en de champignons.Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. De plakken camembert leg je er over heen en dan nog 10 minuten in de oven.Bak ondertussen de varkenshaas rose in een combinatie van olie en roomboter. Leg de plakjes vlees op het taartje.

Serveertip

BRON : AAN TAFEL MET RAMON BEUKLekker met een gemengde Eikenblad salade (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top