Chinese koolsalade met oosterse dressing

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g Chinese kool, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout, 1 rode paprika, 150 g belegen kaas, 2 sjalotjes, 150 g hamreepjes, 200 g mais, 4 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries).
  • voor de dressing: 2 eetlepels medium sherry of witte port, 2 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap manis, 5 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, mespuntje cayennepeper, zout.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in reepjes, de kaas in miniblokjes en snipper de gepelde sjalotjes.

    Bereidingswijze

    Meng de ingredienten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, mais en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor. Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade. Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en

    Serveertip

    Lekker met gebakken aardappels.

  • Vervang de pijnboompitten eens door pistachenootjes.
  • Neem in plaats van Chinese kool witte kool of spitskool.
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten