Koolsoep met kaas
- Vegetarisch, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-02-2006
Ingrediënten 4 personen
500 g savooienkool of spitskool, 1 grote ui, 4 aardappels, 25 g boter, 7 dl groentebouillon (van tablet), 1 theelepel kerriepoeder, versgemalen peper, zout, 0,5 l melk, 1 eetlepel gehakte basilicum (vers of diepvries), 150 g geraspte Leidse of belegen kaas, 1 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries).Voorbereiding
Snijd de savooienkool (of spitskool) in smalle reepjes. Snipper de gepelde ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Smelt de boter en voeg de kool en de ui toe. Laat onder goed roeren de groenten iets slinken. Voeg de aardappels toe. Schenk de helft van de bouillon over de kool en de aardappels. Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand in ca. 15 minuten gaar worden.
Bereidingswijze
Voeg de kerriepoeder, de rest van de bouillon, peper en zout naar smaak en de melk bij de gestoofde kool en de aardappels. Roer alles goed door elkaar. Breng de soep aan de kook. Voeg basilicum en kaas toe. Strooi de peterselie over de koolsoep.
Serveertip
In plaats van kerriepoeder is 1 eetlepel currypasta ook heel lekker.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties