bananenjam

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2006

Dit maken wij altijd na de eerste nachtvorst. de groenteboer heeft dan de bananen niet goed bewaard, en door de kou zijn ze in een keer bruin, maar nog heerlijk om mee te koken. Dus let bij de winkels op goedkope zwarte (overijpe) bananen

Deel dit recept

Ingrediënten
1 Kilo overrijpe bananen,
250 gelei suiker extra
Bij gelei suiker extra voeg je minder suiker toe, dat kan ook best want de jam geleert heel goed en de bananen zijn van zich zelf goed zoet.
(Kruiden of drank)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
houten lepel

Voorbereiding

Pel en pureer de bananen.
Was 5 jampotjes goed af (soda) en spoel ze om met kokend heet water.

Bereidingswijze

Kook de bananen in een pan met een dikke bodem, roer als het kookt de geleisuiker erdoor, laat het een minuut doorkoken en vul de potjes met de hete jam. Zet het potje op de kop om af te laten koelen.
Om eens een andere smaak te maken, kan je bijvoorbeeld een theelepel kaneel toevoegen, of een of andere likeur, Amaretto als er een feestje is bijvoorbeeld.

Serveertip

Wij en onze kinderen vinden dit een heerlijk broodbeleg vooral in combinatie met pindakaas.

Laatste reacties

aardbol avatar
aardbol 21-02-2009

Wij zijn bananenfreaks, gaan het zeker proberen.Je hoort onze reactie als we het gemaakt hebben.Groetjes Jacolien.

rashenna avatar
rashenna 07-07-2006

ik heb het vandaag samen met m,n dochtertje gemaakt, we konden niet w88 tot het was afgekoelt, het is heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten