Venkelsalade met sinaasappel
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-02-2006
Mooi en licht voorgerechtje
Ingrediënten 4 personen
2 venkelknolletjes
- 1 rode ui
- 2 sinaasappels
- peper uit de molen
- zout
- honing
- sap van 1 limoen
- olijfolie
Bereidingswijze
Maak de venkelknollen schoon (bewaar het groen) en snijd ze in flinterdunne plakken. Blancheer deze 2 minuten in kokend water. Gebruik hiervoor een stoommandje. Snij flinterdunne ringen van de rode ui, bedruppel die met wat limoensap en zet even apart.
Schil de sinaasappels dik zodat al het wit eraf is en snijd overdwars ook in flinterdunne plakjes.
Maak de dressing van de honing, zout, peper, olijfolie en limoensap.
Verdeel over vier bordjes de plakken sinaasappel, leg hierop de venkel en de rode uiringen. Druppel de dressing erover en eromheen en garneer met een takje venkelgroen.
Serveertip
Deze salade combineert erg goed met gerookte zalm en toast met kruidenboter (dan serveer ik het als licht hoofdgerecht)
Laatste reacties
Erg lekker. Ik heb het gemaakt voor bij het hoofdgerecht; eendeborst met wilde rijst.