Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zeebrasem met honing en wijnazijn

Zeebrasem met honing en wijnazijn

Door: botticelli

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2006

Ingrediënten 4 personen


4 zeebrasemfilets*
6 struikjes witlof
1,2 dl olijfolie
1,2 dl water
4 el honing
200 g boter
2,2 dl witte wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper
* Zeebrasem is een zachte zoetige rondvis die het hele jaar te koop is. De naam van de vis is afgeleid van het Oud-Engelse woord glinstering, een verwijzing naar de glimmende schubben. Voor dit recept kun je ook dorade, zonnevis of roodbaars gebruiken.


Verder heb je nodig


Drie pannen: een voor het witlof, een voor de saus en een voor de vis.


Orata all agrodolce is een heel populair gerecht in restaurant Passione van Gennaro Contaldo. Het zoetzuur van de honing met witte wijnazijn smaakt heerlijk bij het witlof en het delicate visvlees.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vel met een scherp mes 3-4 keer in. Bestrooi de vleeskant met zout en peper en houd ze apart.

Bereidingswijze

Doe de honing, boter en azijn in een pan op laag vuur. Smelt de boter en laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen; hij moet stroperig en goudbruin worden. Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden en verwijder het kleine, harde middendeel. Snijd de rest in stukjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het witlof 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg zout, peper en water toe en laat alle vloeistof verdampen. Het witlof moet gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote Koekenpan en bak de filets met het vel omlaag ca. 3 minuten; druk ze met een houten lepel plat zodat ze niet omkrullen. Keer ze en bak ook de andere kant 3 minuten. Schep het witlof in een schaal of op 4 borden en leg er de filets op. Overgiet ze met saus en dien ze direct op.

Bron

Passione, koken met Italiaanse passie, Gennaro Contaldo.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van botticelli
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top