Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2006
  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

  • Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

    Pikante kip (dit is een slank recept)

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels)
1 el hot curry poeder
1 el gemberpoeder
1 el Gemalen komijn (djinten).
1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder)
2 el. Abrikozenjam
5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen)
3-4 el. Citroensap
2 -3 el. tomatenpuree.
Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl)
2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4)
2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el)
4 kipfilets
Eventueel zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, oven, mes, aluminiumfolie.
Zet alle ingrediënten die je nodig hebt van te voren klaar, dan is je marinade snel gemaakt!

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Verhit de oven voor op 190ºC. Hete lucht oven 170ºC.
2. Snij de kipfilets diagonaal in (ongeveer 5 mm diep dit is om de marinade beter op te laten nemen).
3.Mix de curry poeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, citroensap en knoflook plus olie in een kom en roer zodat alles goed vermengd is.
4. Verdeel ongeveer de helft in de Ovenschaal leg de kipfilets erop en dan de rest van de marinade erop.
5. Wrijf met een lepel eroverheen zodat de filets goed bedekt zijn met de marinade.
6. Strooi er peper naar smaak over en dek af met folie.
7. Laat dit minstens een uur in de koelkast afgedekt marineren. (Je kan dit ook smorgens al doen).
8. Haal dit ongeveer 20 minuten voordat de kip in de oven gaat uit de koelkast zodat het niet ijskoud in de oven gaat.(wordt het taai)

In het oorspronkelijk recept van mijn vriendin staat het iets anders je moet dan namelijk de kip uit de marinade nemen en zo in de oven zetten (voor het krokante korstje) maar dat doe ik niet.
Ik doe het op deze manier;
Bereidingswijze
1. Zet de ovenschaal (onafgedekt) in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
2. Na 15 minuten de kip keren en de ovenschaal afdekken voor nog eens 15 minuten.
3. De kip zal dan geen krokant korstje krijgen maar je weet niet wat je proeft want de kip is zo mals dat je het weg kan zuigen.
(deze oventijd is dus voor de dikke filets, voor dunne filets zal je de oventijd moeten verminderen.)

Bron

Engelse vriendin maar aangepast naar eigen smaak.

Serveertip

Wij eten dit soms met Pita brood en een salade. Of met Naanbrood bruine (of witte) rijst en een salade. Ook lekker zijn sperzieboontjes of snijbonen die je kookt en dan de marinade (die met de kip in de oven geprutteld heeft) over de gare boontjes giet. Rijst of aardappeltjes erbij en smullen maar. De laatste keer (11.01.2012) heb ik foto`s erbij geplaatst. Wij hebben het gegeten met Basmati-rijst, sperziebonen en wat gebakken ui, knoflook, paprika en champignons. De smaak was weer verrukkelijk!
Let op!!Bij de bereidingstijd is niet de marinadetijd bij inbegrepen dus houd daar rekening mee. Ik heb geen zout gebruikt bij dit recept, dat vond ik niet nodig, maar smaken verschillen en zout kan je altijd nog toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

trujac1 avatar
trujac1 09-07-2016

Heb hem vandaag gemaakt, De volgende keer doe ik er iets minder (hot) kerrie en wat minder worcestershiresaus in . Wel wat meer zout. En moet het heerlijk zijn! Inderdaad erg lekker met naanbrood en salade,

poebeerr avatar
poebeerr 04-07-2016

Lijkt me heerlijk. Misschien iets te pittig voor ons, maar dat pas ik wel aan. Dankjewel voor je recept.

alidada avatar
alidada 04-01-2016

Helenici62 schreef op 4 januari 2016. heb het gemaakt en het was heerlijk.Kom denk ik vaker bij je recepten kijken!!! Dankjewel voor je heerlijke recept!!! Dank je wel Helenici62.

alidada avatar
alidada 16-10-2015

Graag gedaan Marissajansen

marissajanssen avatar
marissajanssen 15-10-2015

dank je voor de aanvulling!

marissajanssen avatar
marissajanssen 15-10-2015

Dank je voor de aanvulling!

alidada avatar
alidada 13-10-2015

Hallo Diana en Marissa. Een tijd geleden is Smulweb veranderd. Als ik iets wilde veranderen bij de recepten waarbij een [b]VOORBEREIDING[/b] in staat/stond verdween de HELE tekst met de voorbereiding. Er zullen nog veel recepten van mij op Smulweb staan die een VOORBEREIDING missen. En ja, dat merk ik niet gelijk omdat ik niet verwachtte dat zoiets zou gebeuren. Enfin, in de voorbereiding stond dus [b]ook[/b] de oventemperatuur. Ik heb nu de voorbereiding opnieuw geplaatst [br] Sorry voor het ongemak en ik hoop dat het jullie lekker mag smaken. Groetjes, Louise

DianaGu avatar
DianaGu 17-09-2015

Zie idd nergens de oventemp

marissajanssen avatar
marissajanssen 27-08-2015

op welke temperatuur moet de oven?

evdk avatar
evdk 21-08-2014

heerlijk heerlijk recept!! Ik heb ook wat minder worcestershiresaus genomen, Het lijkt me zóveel!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten