Kabeljauw met romige Duvel saus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2006

Overheerlijk recept, dat eenieder kan bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flesje Duvel (33 cl)
750 gr kabeljauwfilet
50 gr boter
zout en peper
1/8 l verse room
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Een paar takjes dragon







Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Controleer de gefileerde vis op graten. *Verwarm de oven voor op 190? C.
*Bestrijk een ovenschaal met de boter.
*Leg de visfilets in de schaal en bestrooi ze met peper.
*Giet er het bier bij en zet de schaal circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
*Neem de schaal uit de oven zodra de vis gaar is.

Bereidingswijze

*Giet het vocht uit de schaal in een steelpannetje en houd de vis afgedekt warm in de naar 100?C teruggeschakelde oven. *Roer de room door de saus en breng het geheel aan de kook.
*Laat de saus tot de helft van het oorspronkelijke volume inkoken en roer er de peterselie en de kappertjes door.

**Proef of er nog zout en/of peper bij moet. *Schep de saus over de kabeljauwfilet en garneer desgewenst met dragon.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en gestoofde venkel.

Laatste reacties

tuxie avatar
tuxie 07-02-2006

Ik denk dat ik me weer eens bij je fanclub moet aansluiten ;o) Misschien kan ik met dit receptje mijn man eindelijk terug kabeljauw laten eten??? Moet wel eerlijk zeggen dat ik nooit zou geacht hebben dat bier en vis goed samen gaan. Hoe dan ook, neem ik mee! Bedankt! Saskia

johanski50 avatar
johanski50 06-02-2006

Heb deze ook meegenomen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten