Asperges in Duvel

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2006

Een (warm) voorgerecht van chef Frans Baeten van restaurant de Pirrewit

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flesje Duvel (33 cl)
1 kg asperges
1 dl room
1 koffielepel citroensap
1 eierdooier
1 eetlepel gehakte peterselie
zout
muskaatnoot






Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de asperges en bewaar de schillen. Spoel de schillen met koud water. Breng de Duvel met water, citroensap en een beetje zout aan de kook. Voeg de schillen toe en laat alles 15 minuten koken. Zeef de bouillon, vang het vocht op en kook hierin de asperges. Haal de asperges uit de bouillon en hou ze warm.

Bereidingswijze

Voor de saus neemt u 2 dl kookvocht, 1 dl room en de eierdooier. Klop alles luchtig in een bain-marie. Breng op smaak met muskaatnoot.

Serveertip

Schik de asperges op de warme saus en bestrooi met peterselie.

Laatste reacties

johanski50 avatar
johanski50 06-02-2006

Waauw, ziet er lekker uit, zal het zeker proberen als de nieuwe asperges er zijn!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten