Sambal Goreng Bruine Bonen met Spek

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2006

Een heerlijk winterkostje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 kg gekookte bruine bonen, al dan niet uit blik, 100 g mager rookspek, in stukjes gesneden, 3 el gesneden ui, 1 teentje gesneden knoflook, 1 tl sambal terassi (of 1 tl sambal oelek en 1/2 tl terasi), 1 tl laos, 1 tl Javaanse suiker, 1 spriet sereh, 1 salamblaadje, asem ter grootte van een walnoot, 1/8 blok santen, 1 el olie, zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tjobek (Vijzel)

Voorbereiding

Wrijf ui, knoflook, sambal, laos, suiker en zout met elkaar tot een brij.

Bereidingswijze

Bak het spek met de olie heel zachtjes, zodat het vet er uit kan lopen zonder dat het spek te hard wordt, haal daarna het knappende spek uit de pan. Voeg aan het restant olie en spekvet de kruiden toe en bak ze tot de uien geel zijn. Bak daarna ook de uitgelekte bruine bonen mee, doe er daarna de santen bij, het asemwater gemaakt van het stukje asem met 4 lepels kookwater, de sereh en salam en stoof dit tot de olie uit de santen boven komt drijven. Roer er voor het opdoen het gebakken spek doorheen

Laatste reacties

amensame avatar
amensame 11-02-2006

Hallo, ik heb dit recept favo gezet. Bedankt, groeten van Nolly

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten