Aioli

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2006

Deze knoflookmayonaise uit de franse provence gaat uitstekend samen met allerlei soorten rauwe groenten. Aioli zou vliegen op afstand houden en is dus ideaal voor een zomers buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 4 teentjes knoflook * zout * 2 eierdooiers * 2.25 dl olijolie * citroensap * peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Bereidingswijze

doe de teentjes knoflook met een snuf zout in een glazen kom en plet ze met de achterkant van een lepel. Voeg de eierdooiers toe en klop het geheel kort met een mixer tot een romig mengsel.
Voeg steeds een paar druppels olie toe en blijf mixen tot het mengsel lobbig begint te worden. Voeg dan terwijl u blijft mixen de rest van de olie gestaag toe in een dun straaltje.
Roer een beetje citroensap door de a?oli zodat die de substantie van een sausje krijgt. Breng de aioli op smaak met, indien nodig, wat meer zout en peper. Zet hem afgedekt met plastic folie tot gebruik in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten