Exotisch Stoofvlees

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2006

De perfecte balans tussen zoet en pittig maakt dit gerecht tot een absolute aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 750 gram riblappen of sucadelappen
  • 2 el olie
  • 1 flinke ui
  • 5 dadels
  • 5 bolletjes gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 maggiblokjes
  • 1 tl chilivlokken
  • halve tl komijn
  • halve tl kaneel
  • 2 1/2 dl heet water
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in stukjes, ontpit de dadels en snijd ze klein. Ook de gemberbolletjes en de knoflook snijd je in kleine stukjes. Schil de ui en snijd hem in halve ringen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui toe en laat deze enkele minuten kleuren. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het hete water, de kaneel, komijn, chili, gember, knoflook, dadels en maggiblokjes toe. Laat het vlees, minimaal 2 uur, heel zacht sudderen. ( Ik gebruik hiervoor een ouderwets petroleumstelletje van de rommelmarkt!) Roer af en toe even door. Breng je stoofvlees voor het serveren op smaak met peper en zout uit de molen.

Serveertip

Heerlijk met bulgur of rijst en een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AlbertinaT avatar
AlbertinaT 05-02-2015

Het was heerlijk! Bedankt voor dit lekkere recept.

ecureuil avatar
ecureuil 17-12-2014

Lekker!

18757 avatar
18757 18-02-2014

Was superlekker!! Ik heb het 3 uur in de oven laten stoven op 100C, ging prima:) En ik had wat meer saus gemaakt in verhouding tot het vlees. Geserveerd met couscous, met aubergine, wortel, erwten en ui gekruid met ras el hanout. Deze ga ik zeker vaker maken!:)

Arasazi avatar
Arasazi 11-04-2013

Heel lekker. Ik heb wat couscous erbij gedaan met wat zout, kurkuma, komijn, paprikapoeder en een snufje knoflookpoeder. W

evdk avatar
evdk 19-10-2009

super lekker!!! ik heb er nog wat verse gember bij gedaan, aanrader!

katja5 avatar
katja5 04-08-2009

Erg lekker. Deze hou ik er in! lekker met Tabouleh.

kookclub2006 avatar
kookclub2006 27-07-2009

Namens kookclub2006, Van Harte Gefeliciteerd met jou dagrecept!

marjonlin avatar
marjonlin 06-02-2006

Heeeeeeeeeerlijk was dit.Het heeft ons allemaal goed gesmaakt. Bedankt voor dit heerlijke receppie

tamara05 avatar
tamara05 04-02-2006

Lijkt me heerlijk, ik neem het van je mee.

marjonlin avatar
marjonlin 04-02-2006

Ik heb dit receppie meegenomen en wordt morgen gemaakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten