Rempejek

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2006

Lekker om bij een rijstafel te serveren maar ook bij een borrel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el rijstemeel, 50 g pinda s, 2 el gesnipperde santen uit een blok, 5 el water, olie

KRUIDEN

3 gesnipperde teentjes knoflook, 1/2 tl ketoembar, 1/2 tl koenjit, zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tjobel (Vijzel)

Voorbereiding

Dit recept is het lekkerst van rauwe pinda s, die niet zo makkelijk te krijgen zijn. Men verwijdert de buitenschil en weekt de nootjes in kokend water om de vliezen er af te krijgen. gebruik als rauwe pinda s niet te krijgen zijn de gewone gebrande pinda s, maar neem dan wel de ongezouten soort.

Wrijf de knoflook tesamen met de ketoembar, koenjit en zout tot een brij. Vermeng deze brij goed met het rijstemeel. Los de santensnippers op in het water en doe dit bij het rijstemeel, maak van de massa een te dik beslag waar de pinda s doorheen geroerd worden.

Maak de olie heet in de koekenpan. Laat telkens een eetlepel van het beslag er in glijden en laat het zoveel mogelijk uitlopen als bij flensjes. De rempejek moet knappend en goudggeel worden.

Rempejek hoort er enigszins als kant uit te zien, wordt bewaard in een glazen stopfles, anders wordt ze onherroepelijk taai

Laatste reacties

yvon69 avatar
yvon69 02-02-2006

als je de Rempejek nog krokanter wil doe je er nog maizena bij. En dan klein beestje exstra water bij. Geleerd van een Javaanse.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten