Indiaas gekruide gehaktballen in tomatensaus en spiegelei.

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr gehakt.
2 witte boterhammen zonder korst.
1 eetl. milde currypasta.
zout.
1 kleine ui, geraspt.
1 verse groen peper,zonder zaadjes en fijngehakt.
bosje koriander.
4 eetl. olijfolie.
1 blik gepelde tomatenblokjes.
4 eieren.
1 ei, losgeklopt.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het brood weken in water en knijp het dan uit.

Bereidingswijze

*Doe het gehakt in een kom met de currypasta, brood,zout, ui,groene peper, de helft van de koriander en het losgeklopte ei en kneed het snel tot een homogeen gehakt.
Vorm er acht balletjes van.
*Verwarm de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan.
Giet er de tomatenblokjes bij en nog een snufje zout.
Laat staan zonder deksel en 5 min. laten pruttelen zodat de saus een beetje indikt.
*Breek de eieren in een kommetje, laat de dooiers heel.
Giet nu de eieren voorzichtig tussen de balletjes in de saus en doe het deksel op de pan.
Laat dit in 5 min. gaar stoven.
Leg op ieder bord 2 balletjes en een ei met wat saus en bestrooi de rest met wat koriander.

Serveertip

Lekker met basmatirijst.

De in de saus gestolde eieren, zorgen voor een milde tegenhanger van de pittige gehaktballetjes.
Je kunt de ieren vervangen door yoghurt.
Dit levert een frisse Indiase tomatensaus op.

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 02-02-2006

Lekker! Ik gebruik regelmatig currypasta, zowel rood als groen, maar nog nooit door gehakt gedaan. Zoek je er nog een lekker groentegerecht bij, kijk dan eens op mijn pagina. Goed hiermee te combineren is bijv de groentecurry of de Indiase tomatensalade. Groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten