Aardappeltaart met zoete aardappels, prei, pesto en kaas

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Een waanzinnige lekkere aardappeltaart met laagjes van prei, pesto, aardappels (zoet en gewoon) en Parmezaanse kaas


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bereidingswijze

Bekleed een diepe pie- of hartige taartvorm met bakpapier en vet dit in met wat boter. Zet de vorm apart. Verwarm de oven
De olijfolie verwarmen eb bak de preien, sjalotten en tijm tot ze goudbruin en zacht zijn, in ongeveer 215 minuten. Voeg dan de peterselie toe en breng alles op smaak met zout en peper.
Zet het mengsel apart. Schil vervolgens de aardappels en snijd ze in dunne plakken van 2 mm bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Leg de helft van de schijfjes witte aardappel op de bodem van de pie-vorm en spreid er een klein beet
je pesto over. Leg daar overheen een derde van het preimengsel en spreid het gelijkmatig uit. Leg daar weer een laag zoete aardappelschijfjes op, daar overheen weer een dun laagje pesto en weer een derde van het preimengsel. Ga door met lagen aardappels, pesto en preimengsel totdat alle ingredi?nten opgebruikt zijn, eindig met een laaf zoete aardappels. Besprenkel de laagtaart met room. Meng de Parmezaanse kaas en het paprikapoeder door elkaar en strooi dat over de room. Bak de taart 50 minuten in de oven totdat de aardappels gaar zijn. Laat het 5 minuten rusten en dien warm op-





Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten