Lasagne Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien

1 wortel

3 stengels bleekselderij

2 teentjes knoflook

3 eetl. olijfolie

500 g gehakt, half-om-half

1 blik gepelde tomaten (800 g)

peper

zout

1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm) vers of diepvries of 1 theel. gedroogd

ca. 250 g lasagnevellen


voor de witte saus:


50 g boter

50 g bloem

0,5 l melk

100 g geraspte (parmezaanse) kaas

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 953,59 kcal
Koolhydraten 71,48 g
Eiwitten 49,05 g
Vetten 49,89 g
Benodigdheden
ovenschaal inhoud ca. 2 l

Voorbereiding

Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Pers de gepelde knoflook erover.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de groenten. Voeg het gehakt toe en bak het rul in 5-10 minuten. Snijd de gepelde tomaten iets kleiner en voeg ze met het sap, peper, zout en de Italiaanse kruiden bij het vlees-groentemengsel. Laat de massa iets inkoken. Verwarm de oven voor op 180?C. Breng een pan water aan de kook met daarin een scheutje olijfolie. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe. Roer tot de boter is opgenomen door de bloem. Voeg de melk er al roerende in gedeelten bij en vorm een gladde saus. Kook 3 minuten zachtjes door. Voeg peper en zout toe. Vet een ovenschaal in, leg er een laag lasagnevellen in, hierop een laag vleessaus, daarop een laag bechamelsaus (de witte saus) en daarover kaas. Herhaal dit. De laatste laag is bechamelsaus met kaas. Zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Vervang de bleekselderij door reepjes prei.


Meng eens 2 eetl. pesto door de witte saus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mijnkookhoekje avatar
mijnkookhoekje 19-03-2006

ik heb je recept onder favo staan hoor ga het zeker maken. groetjes loes.

naus_marijke avatar
naus_marijke 17-03-2006

Hallo, Het recept heb ik meegenomen. Bedankt en groetjes, Marijke

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 16-03-2006

dank je wel voor het recept heerlijk staat al liefs lucy

thea07 avatar
thea07 16-03-2006

Hallo, dit ga ik eens maken, mijn lasagne is altijd te vloeibaar groetjes Josie.

orphan avatar
orphan 16-03-2006

mmmhhh....lekker lekker groetjes Jutta

novemberrain18 avatar
novemberrain18 16-03-2006

Ik neem het mee! Groetjes Ines

marianneoud avatar
marianneoud 16-03-2006

Heb je recept meegenomen Dank \\MArianne Oud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten