1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Italiaans ijs
  5. Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2006

Ingrediënten 4 personen


2 uien
1 wortel
3 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
3 eetl. olijfolie
500 g gehakt, half-om-half
1 blik gepelde tomaten (800 g)
peper
zout
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm) vers of diepvries of 1 theel. gedroogd
ca. 250 g lasagnevellen
voor de witte saus:
50 g boter
50 g bloem
0,5 l melk
100 g geraspte (parmezaanse) kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal inhoud ca. 2 l


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Pers de gepelde knoflook erover.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de groenten. Voeg het gehakt toe en bak het rul in 5-10 minuten. Snijd de gepelde tomaten iets kleiner en voeg ze met het sap, peper, zout en de Italiaanse kruiden bij het vlees-groentemengsel. Laat de massa iets inkoken. Verwarm de oven voor op 180?C. Breng een pan water aan de kook met daarin een scheutje olijfolie. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe. Roer tot de boter is opgenomen door de bloem. Voeg de melk er al roerende in gedeelten bij en vorm een gladde saus. Kook 3 minuten zachtjes door. Voeg peper en zout toe. Vet een ovenschaal in, leg er een laag lasagnevellen in, hierop een laag vleessaus, daarop een laag bechamelsaus (de witte saus) en daarover kaas. Herhaal dit. De laatste laag is bechamelsaus met kaas. Zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Vervang de bleekselderij door reepjes prei.
Meng eens 2 eetl. pesto door de witte saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top