Tartiflette met zuurkool

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2006

IK WAS AL GEK OP TARTIFLETTE MAAR MET DE ZUURKOOL ERBIJ IS HET HELEMAAL HET EINDE

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote ovenschaal

Voorbereiding

over voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

  • kook de aardappelen bijna gaar
  • laat ze iets afkoelen en verwijder de schil en snijd de aardappel in plakjes
  • kook de zuurkool ongeveer 15 min.
  • bak het spek krokant in een droge koekenpan
  • bak de uien ca. 10 min. nog mee bij het spek.
  • voeg de aardappels erbij,de zuurkool en verwarm dit nog 5 min.
  • roer de creme fraich erdoor en breng het op smaak met peper en zout
  • verdeel het mengsel over een grote ovenschaal
  • snijd de reblochon door middenen halveer beide helften overlangs(tot 4 half ronde plakken)verdeel de kaas met de korst naar boven over de schaal die nu voor 20-30 min. de over ingaat .de tartiflette is klaar als de kaas gegratineerd is.eet smakkelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 21-10-2006

Ik neem deze lekkere Top 10 recept van jou mee. Bedankt! Groetjes Deon

jocucina avatar
jocucina 06-03-2006

Tartiflette vind ik heerlijk maar met de zuurkool lijkt het mij zalig. Meegenomen , Bedankt Je bedoelt toch met de zuurkool 250 gr. Gr. Joke

novemberrain18 avatar
novemberrain18 19-02-2006

Jeeeetje dat ziet er lekker uit, ik neem het vlug mee! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten