Tartiflette met zuurkool
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-02-2006
IK WAS AL GEK OP TARTIFLETTE MAAR MET DE ZUURKOOL ERBIJ IS HET HELEMAAL HET EINDE
Ingrediënten 4 personen
- 800 gr aardappelen,ongeschild
- zout en peper
- 150 gr mager zuurkoolspek in reepjes
- 150 gr uien,in dunne ringen
- 250 gr zuurkool
- 1-11/4 dl cr?me fraiche
- 1 reblochon(ca.550 g)
Benodigdheden
1 grote ovenschaalVoorbereiding
over voorverwarmen op 180 graden
Bereidingswijze
- kook de aardappelen bijna gaar
- laat ze iets afkoelen en verwijder de schil en snijd de aardappel in plakjes
- kook de zuurkool ongeveer 15 min.
- bak het spek krokant in een droge koekenpan
- bak de uien ca. 10 min. nog mee bij het spek.
- voeg de aardappels erbij,de zuurkool en verwarm dit nog 5 min.
- roer de creme fraich erdoor en breng het op smaak met peper en zout
- verdeel het mengsel over een grote ovenschaal
- snijd de reblochon door middenen halveer beide helften overlangs(tot 4 half ronde plakken)verdeel de kaas met de korst naar boven over de schaal die nu voor 20-30 min. de over ingaat .de tartiflette is klaar als de kaas gegratineerd is.eet smakkelijk
Laatste reacties
Ik neem deze lekkere Top 10 recept van jou mee. Bedankt! Groetjes Deon
Tartiflette vind ik heerlijk maar met de zuurkool lijkt het mij zalig. Meegenomen , Bedankt Je bedoelt toch met de zuurkool 250 gr. Gr. Joke
Jeeeetje dat ziet er lekker uit, ik neem het vlug mee! Groetjes Ines