Hollandse erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 500gr spliterwten
- 3 schouderkaronades
- 3 speklappen
- 2 grote preien (in ringen) -1 selderijknol (in blokjes)
- 1 grote rookworst
- 2 grote aardappels (in blokjes)
- 3 bouillonblokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een FLINKE soeppan !!

Voorbereiding

Spoel de spliterwten af in een vergiet.

Bereidingswijze

- Breng de spliterwten in 3 liter water aan de kook , voeg de karbonade en de speklappen toe en laat het geheel op een zacht vuur 2 1/2 uur koken.
- Voeg dan de groente en de aardappel en bouillonblokjes toe en kook de soep nog 25-30 minuten , pas op voor aanbranden , goed blijven roeren.
- Haal het vlees uit de pan , snijd het in stukjes en voeg deze weer toe aan de soep.

Serveertip

Lekker met roggenbrood met katenspek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten