1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. CEVAPCICE

CEVAPCICE

Door: novemberrain18

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gehakt (500 g lams, 250 g kalfsgehakt, 250 varkensgehakt), 2 teentjes knoflook, in knoflookpers fijn uitgeperst, zout en zwarte peper, eventueel 1 tl vegeta (aromapoeder) vaak in Turkse of Marokkaanse winkels te krijgen. 1/2 glaasje Spa rood of een andere prik mineraalwater, 4 Turkse of Marokkaanse platte broodjes. 1 grote ui in dunne ringetjes snijden, 1/2 uurtje vooraf in gezoute zonnenbloemolie leggen (beter voor de maag omdat de ui dan wat milder van smaak is), goed uit knijpen voor dat ze op de cevapcice gelegd worden, 1 potje Ajvar ( een soort van een dikke ketchup waar een mix van paprika, tomaten, aubergine en uien in zit, zie recept Domaci Ajvar in receptenlijst), kant en klaar verkrijgbaar in Turkse of Marokkaanse winkels, maar is anders van smaak dan als je het zelf maakt


Verder heb je nodig


Eigenlijk moeten ze op de barbecue, maar in de koekenpan of nog beter een grillpan gaat het ook uitstekend!

CEVAPCICE
CEVAPCICE

Gehaktrolletjes die op de Balkan gegeten worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gehakt mengen met uitgeperste knoflook, zout en zwarte peper naar smaak eventueel wat vegeta (aromapoeder) en 1/2 glaasje spa rood, mengen en ongeveer 10 cm dikke gehaktrolletjes maken

Bereidingswijze

Eventueel een koekenpan met een scheut zonnenbloemolie, olie is niet nodig als er een anti aanbaklaag aanwezig is, heet laten worden (niet laten walmen), cevapcice erin en om en om goed laten bruin bakken. Platte Turkse of Marokkaanse broodjes op de cevapcice in de pan leggen en het brood even om en om de smaak van de cevapcice laten intrekken, broodjes moeten een beetje vettig en knapperig worden. De broodjes van de cevapcice afhalen en met een scherp mes goed insnijden zodat de cevapcice er goed in kunnen Ajvar er bovenop scheppen de in ringetjes fijn gesneden uien er boven op en je krijgt een smaak explosie waar je U tegen zegt! Ik zou zeggen
DOBER TEK of PRIJATNO! (EET SMAKELIJK!)

Serveertip

Voor het Domaci (thuis gemaakt) Ajvar recept, zie in mijn receptenlijst!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top