Kippenlevertjes met pruimen en abrikozen
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 31-01-2006
Een overheerlijk gerecht als je een liefhebber bent van lever! Er wordt gebruik gemaakt van gedroogd fruit die tegenwoordig \'eetklaar\' wordt verkocht.
Ingrediënten 2 personen
6 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
1 ui, fijngehakt
ca. 10 gedroogde pruimen zonder pit, in stukjes gesneden
50 gr ontbijtspek, dobbelsteentjes
250 ? 500 gr kippenlevertjes (al naar behoefte
1 theelepel gedroogde chilipoeder of 1 theelepel sambal oelek
1 bouillonbloik (kip) of - poeder
1 theelepel Proven?aalse kruiden
olie of boter om te bakken
3/4 dl abrikozen-sinaasappeldrank
Voorbereiding
Was de kippenlevertjes, dep deze droog en snij ze eventueel in kleinere stukken.
Bereidingswijze
Verhit de boter/olie in een braadpan en bak hierin het spek licht uit. Voeg na enkele minuten de ui erbij en laat deze goudgeel worden. Voeg de kippenlevertjes eraan toe en braad deze tot ze bijna gaar zijn met de chilipoeder en het bouillonblokje.
Schenk daarna de abrikozen-sinaasappeldrank met de Proven?aalse kruiden en de abrikozen en pruimen erbij en laat alles nog eens 4 ? 5 minuten stoven.
Serveertip
Lekker met stokbrood en een gemengde salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties