Texels stoofpotje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2006

Als je dit recept maakt met Texels lamsvlees, heb je een topper!
Bron: voorlichtingsbureauvlees.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g lamspoulet (grof gesneden)
100 g aardappels (geschilde)
1 ui (grof gesnipperd)
1 prei (in halve ringen)
40 g boter
1 laurierblaadje
3 peperkorrels
1 takje tijm
3/4 liter fond (lams)
75 g witte kool (dungesneden)
1 wortel (in reepjes gesneden)
10 g boter
1 theelepel kerrie
snufje zout
snufje peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de aardappels in blokjes van ca. 1 cm. Smelt de boter en bak de gezouten lamspoulet aan. Voeg aardappels en ui toe en fruit dit mee. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes of een spatel. Voeg vervolgens laurierblad, tijm, peperkorrels en (lams)fond toe. Breng het langzaam aan de kook en laat het ca. 1 uur zachtjes stoven.
Voeg na 20 minuten prei toe. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en peper.
Bak de witte kool en wortel in de boter en breng het op smaak met peper, zout en een beetje kerrie.
Zet in een diep bord middenin op een stekertje wat warme reepjes wortel en kool. Schep hieromheen het stoofvlees met de gebonden saus.

Serveertip

lekker met Turks brood

Laatste reacties

novemberrain18 avatar
novemberrain18 06-06-2006

Heerlijk gegeten, Dank je wel! Groetjes Ines

novemberrain18 avatar
novemberrain18 25-05-2006

Meegenomen, Bedankt! groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten