witlofstamppot met rookkaas en sharonfruit

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 groente tabl
750gr kruimige aardapp
300/350gr witlof
2 stevige sharonvruchten
150gr rookkaas in dobbeltjes
1 eetl grove mosterd
1 eetl witte wijnazijn
1 eetl olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

schenk een bodem water in een pan , envoeg de boulliontabl toe,kook de aardapp in ca 25 min gaar,maak intussen de witlog schoon ,snijd de struikjes in reepjes, was de sharonvruchten,verwijder de kroontjes,snijd ze in plakken en dan in dobbeltjes,meng de mosterd met de zaijn,giet de aardapp af en vang het kookvocht op,stamp de aardapp fijn ,terwijl je het mosterdmengsel er door roert,daarna voeg je scheutje voor scheutje het kookvocht toe tot je een smeuige massa hebt,roer er de witlof ,olijfolie en de blokjes sharonfruit door de puree en breng alles op smaak met peper en zout, laat de stampot zonodig nog ff warm worden in de magnetron,roer op het laatst de kaasblokjes erdoor

Serveertip

vervang de rookkaas door komijnekaas of oude 30+
of vervang de sharonvrucht door blokjes appel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten