spitskoolstampot met gebakken ui en mosterd

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 groente boulliontabl
1.5 kl kruimige aardapp
3 eetl olijfolie
3 grote rode uien
1 teentje knoflook
2 theelepels komijn
700gr spitskool
zout versgemalen peper
4 eetl grove mosterd
2 eetl witte wijnazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

schenk een bodem water in een ruime pan,voeg boulliontabl toe en kook de aardapp in ca 25 min gaar,verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de uien op een laag vuurin ongeveer 10 min goudbruin,zet het vuurhoger,voeg de knoflook,kummel en de fijngesneden spitskool toe,en roerbak alles nog eens 3 min, bestrooi de groentenlicht met zouen peper, giet de aardapp af en vang het kookvocht op,meng de mosterd en de azijn door circa 2 dl kookvocht,stamp de aardapp fijn,terwijlje steeds een scheutje van het kookvocht met mostert toevoegt,tot je een smeuig puree hebt,roer de ui-koolmengsel door de puree en maak de stampot op smaak met zout,versgemalen peper en eventueel nog wat mosterd,geef er runderbraadworstjes en piccalilly bij

Serveertip

zelf doe ik hier nog wat gebakken spekjes door

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten