1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tomaten met macaroni en kaas

Tomaten met macaroni en kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2006

Ingrediënten 4 personen


250 g macaroni
100 g brood of Panko (Japans broodkruim)
ca. 500 g rijpe tomaten
1-2 tenen knoflook, gepeld
2 handenvol basilicum
ca. 4 zongedroogde tomaten, gehakt
2 ansjovisfilets (of 2 tl anjovispasta)
zeezout en zwarte peper uit de molen
3 handen van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
250 ml (koffie)room
1 el rode wijnazijn
nootmuskaat
1 bol mozzarella, in stukjes
tijm, alleen de blaadjes of gedroogd
extra vierge olijfolie
Eventueel: halve rode peper of cayennepeper



Het beste macaroni-met-kaasrecept aller tijden van Jamie Oliver. Met veel tomaten, mozzarella, parmezaan en een krokant broodkruimkorstje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Vet een (8-10 cm) diepe ovenschaal in met olie. Bereid de macaroni al dente volgens gebruiksaanwijzing. Trek ondertussen het brood aan stukken (als je geen Panko gebruikt), doe ze in de keukenmachine en maal ze tot kruim. Was de tomaten en doe ze samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaatjes, ansjovis en een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine. Maal alles ca. 30 seconden. Doe er 2 handen Parmezaanse kaas, de (koffie)room, azijn, nootmuskaat en voor wat meer pit eventueel een halve rode peper of cayennepeper bij. Maal het tot een gladde massa.

Bereidingswijze

Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het kookvocht. Schenk de tomaten-kaassaus erover met het kookvocht. De saus moet echt dun zijn, want hij wordt snel opgenomen door de macaroni. Schep de pasta in de ovenschaal en schep de stukjes mozzarella erdoor. Meng het laatste handje Parmezaanse kaas met de tijm en het broodkruim en strooi dat gelijkmatig over de macaroni. Besprenkel de pasta royaal met extra vierge olijfolie. Zet de schaal ca. 15 min in de voorverwarmde oven tot het begint te bubbelen en het korstje krokant en goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over en serveer de pasta meteen.

Serveertip

Eet er een mooie salade bij.


Uit: Jamies Dinners



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van botticelli


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van botticelli
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top