1. Home
  2. Recepten
  3. Thee
  4. Kurkuma thee
  5. Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2006

Ingrediënten 4 personen


  • 1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt)
  • ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder).
  • ¾ theelepel cayenne peper.
  • 1 tl zout (of naar smaak).
  • 2 kleine uien
  • 5 teentjes knoflook.
  • Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild)
  • Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter).
  • 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden.
  • 9 hele kruidnagels.
  • 9 zwarte peperkorrels.
  • 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld)
  • 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje)
  • 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is).
  • 235 ml water.
  • 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt.
  • Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen)
  • 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie.
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)
  • De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml


Verder heb je nodig


  • Drie kommen (of bakjes),Grote braadpan of slowcooker. Keukenmachine of staafmixer met kom.


Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Lahori kipkerrie met sperziebonen en zilvervliesrijst

Lahori kipkerrie met sperziebonen en zilvervliesrijst
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Foto gemaakt door Lisa94

Foto gemaakt door Lisa94
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Ingredinten

Ingredinten
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Doe de ui, knoflook en gember in kom van staafmixer.

Doe de ui, knoflook en gember in kom van staafmixer.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Olie, kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in de pan.

Olie, kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in de pan.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Voeg de gemalen uienmix en 1 theelepel zout toe.

Voeg de gemalen uienmix en 1 theelepel zout toe.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Voeg tomaten en puree toe en roer.

Voeg tomaten en puree toe en roer.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Doe in kom en pureer tot het smeug geheel is

Doe in kom en pureer tot het smeug geheel is
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Keer de kip regelmatig en haal uit de pan.

Keer de kip regelmatig en haal uit de pan.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Yoghurt en water toevoegen.

Yoghurt en water toevoegen.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Kip terug in de pan (of slowcooker) met de saus.

Kip terug in de pan (of slowcooker) met de saus.
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!
Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Zet alle ingrediënten van te voren klaar dat werkt makkelijk en snel!
  • Doe de kip in een kom, voeg toe; 1/2 theelepel van het geelwortel poeder, 1/2 theelepel cayenne peper en 1/4 theelepel zout, roer zodat de kip bedekt wordt met de kruiden.
  • Zet apart en maak dan de Uienmix.
  • Doe de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of kom van staafmixer en maal, hoeft niet zo heel fijn.(zet de uienmix apart).

Bereidingswijze

  • Doe twee eetlepels van de olie, de kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in een grote braadpan en zet het vuur middelhoog. Roer goed totdat het kaneelstokje zich ontrolt (1-2 minuten).
  • Voeg de gemalen uienmix en 1 theelepel zout toe en laat dit op een zacht vuurtje staan voor 10- 15 minuten en roer af en toe.
    De tomatenmix
  • Verwijder de kaneel en roer de overgebleven geelwortelpoeder en cayennepeper toe. Voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe en roer nog voor ongeveer 5 minuten. Laat het iets afkoelen en doe dit in de keukenmachine (of zet de staafmixer er in) en pureer tot het een smeuïg geheel is; (de kruidnagel, kardemon enz. wordt dus volledig vermalen)
  • Zet de tomatenmix apart.
  • Terwijl de tomatenmix staat af te koelen verhit je de rest (1 eetlepel) van de olie in dezelfde pan over een middelmatige hitte, voeg de kip toe en bak (regelmatig keren) voor 5-6 minuten. Haal dan de kip uit de pan en zet apart.
  • Doe de gepureerde tomatenmix in de pan en breng aan de kook, voeg de yoghurt toe, (1 eetlepel per keer), en roer iedere keer goed voeg dan het water al roerend toe. Breng weer aan de kook en zet het vuur lager en voeg citroensap en de kip toe. Laat het sudderen. (gedeeltelijk bedekt met een deksel) tot de kip gaar is in ongeveer 30-40 minuten (of doe nu alles over in de slowcooker)
  • Als je een pan op het gas hebt roer en schraap de bodem van de pan elke 5- 8 minuten om te voorkomen dat de saus aan de bodem blijft kleven.(Is niet nodig als je het deksel op de pan doet en het dus niet in laat dampen). Kijk wel af en toe. Haal dan de deksel van de pan en laat het nog 5 minuten sudderen om het vocht te verminderen en de saus dikker te laten worden.
  • Roer op het laatst de koriander en het citroensap erdoor. Proef of er voldoende kruiden en zout inzit en serveer heet.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

  • Het kan zijn dat je wat meer yoghurt nodig hebt. Je kan ook wat rozijnen toevoegen dat maakt het gerecht wat zoeter ( ik heb 2 eetl. toegevoegd).
  • Lekker met basmati of zilvervliesrijst, en eventueel een (spinazie) salade en/of gekookte sperzieboontjes.
  • Dit is wat ik heb gedaan.
  • Kook de boontjes. Verhit ondertussen wat olijfolie en bak daarin zachtjes 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook wat chilipoeder. Voeg dat bij de boontjes en warm nog even door en strooi er eventueel wat peterselie over.
  • OPMERKING. Ik heb volgens het recept gewerkt, maar ik heb ik er wat meer pittige kruiden gebruikt. Ik heb het in de slowcooker gedaan. Mijn advies is als je een gewone braadpan gebruikt, doe gewoon de deksel op de pan en laat het vocht niet verdampen dat smaakt lekker over de rijst en boontjes enz.

Bron

Vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (46)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top