1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Kikkererwtensoep met pasta

Kikkererwtensoep met pasta

Door: wilma_hoeve

  • Multi-cultureel, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2006

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook, geperst * 1 theel. gemalen komijnzaad (djinten) * 1 gesnipperde ui * 1 stengel bleekselderij, in plakjes * 2 eetl. olijfolie * 1 eetl. tomatenpuree * 2 eetl. pesto * 1 blik tomaatblokjes * 1 blik kikkererwten (4 dl.), uitgelekt * 9 dl. hete groente- of kippenbouillon * zout, peper * 100 g kleine pasta * 2-3 eetl. fijngesneden peterselie



Een heerlijk geurige, gevulde soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de knoflook, djinten, ui en bleekseldeij al roerend ca. 5 minuten in de olie tot de groente zacht is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 1 minuut mee. Voeg pesto, tomatenblokjes, kikkererwten, bouillon, zout en peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook en laat de soep ca. 8 minuten koken. Voeg de pasta toe en kook de soep nog 6-8 minuten tot de pasta net gaar is. Garneer met peterselie.

Serveertip

Bron: Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top