hongaarse vleesschotel

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 lange dunne platgeslagen kalfs of varkens lappen 1 ? a 2 ons per stuk
8 a 10 ons rundergehakt
5 plakken gegrilde achterham
Langwerpig stuk jong belegen kaas (200 gram)
1 ei
? ui
2 teentjes knoflook
Peper, zout en franse mosterd
1 snee oud bruin brood
? pakje boter
Proven?aalse kruiden

Voor de saus :

Scheut wijn
2 grote gesnipperde winterpeen (fijn geraspt)
Rode Wijn
Klein blikje tomatenpuree
Peper, zout en Proven?aalse kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Om het langwerpig stuk kaas plakken ham wikkelen.
Daar omheen worden de kalfs-varkenslappen gewikkeld, waarin de knoflook is verwerkt.
Het rundergehakt kneden we met de ? gesnipperde ui, snee brood, peper, zout, mosterd en het ei flink in elkaar.
Dit gehakt met een deegroller tot een platte plak rollen en om de kaas/ham/vleeslappen combinatie heen wikkelen.

Boter in de pan bruin laten worden.
De bal heel voorzichtig aanbraden en zorgen dat hij niet barst.
Na een paar minuutjes de bal eruit halen en de saus afmaken met de rode wijn en de gesnipperde winterpeen.
In de oven ongeveer 1 uur op 180 a 200 graden, af en toe bedruipen.
Om te serveren snijden we de bal in plakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten