Zuccotto

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2006

TIRAMISU KENNEN WE ALLEMAAL,MAAR DIT NAGERECHT IS ZELFD NOG MAKKELIJKER TE MAKEN DAN TIRAMISU.EE ZUCCOTO IS HET LEKKERSTE ALS HIJ EEN DAG TEVOREN WORDT GEMAAKT,DAN KUNNEN ALLE SMAKEN ZICH GOED VERMENGEN

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 1 1/2 dl expresso of sterke koffie
  • 1 dl koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 50 gr amandelen,grof gehakt
  • 50 gr hazelnoten,grof gehakt
  • 150 gr pure chocolade
  • 6 dl slagroom
  • 5 el poedersuiker
  • 25 gr gekonfijte vruchtjes,in stukjes gesneden
  • cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen kom met een inhoud van ca. 2 liter,plasticfolie

Bereidingswijze

  • bekleed de glazen kom aan de binnenkant met plasticfolie,zodat jet de zuccotto na het opstijven makkelijk uit de vorm kunt krijgen.
  • meng in een andere kom de koffie met de likeur.doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee(suikerkant naar buiten)
  • rooster de noten in een droge koekenpan of oven goudbruin en laat ze afkoelen.smelt 100 gr van de chocolade en hak de rest grof
  • klop de slagroom stijf met de peodersuiker en spatel de noten,gehakte chocolade en gekonfijte vruchtjes erdoor.schep de helft van het mengsel in de kom en strijk met behulp van een spatel of lepel het glad tegen de rand lange vingers
  • spatel de gesmolten chocolade door de rest van het roommengsel en vul hiermee het middelste gedeelte van de kom.dek het af met de rest van de lange vingers en dek de schaal af met plasticfolie.zet de zuccotto min. 1 uur (maar liever de hele nacht) in de koelkast.sort de zuccotto op een platte schaal,verwijder de folie en bestijf het dunnetjes met chocoladepoeder.snijd de zuccotto aan tafel met een warm mes.

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 05-08-2008

het ziet er lekker uit neem hem mee,groetjes Adeline

moedertjeh52 avatar
moedertjeh52 02-08-2006

Hallo ik heb dit heerlijke recept meegenomen bedankt het lijkt me heerlijk

novemberrain18 avatar
novemberrain18 19-02-2006

Jammie! Neem ik mee! groetjes Ines

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 31-01-2006

lijkt me heerlijk neem ik dus mee,bedankt en groetjes Anne-Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten