1 a 1,5 kilo aardappelen, olijfolie, peper, zout, tijm en (desgewenst) 8 hele, ongepelde knoflooktenen
Groot bakblik, oven.
Snel (weinig voorbereiding), lekker en makkelijke manier om aardappels te maken. Kan natuurlijk ook zonder knoflook!
Over voorverwarmen op 200 graden.
Aardappels met schil zo nodig wassen en schoonboenen. Even afdrogen in een theedoek en in hapklare brokken snijden.
In groot bakblik (de aardappeltjes moeten niet gestapeld liggen) de aardappelpartjes mengen met een paar flinke scheuten olijfolie, peper, zout, tijm en hele knoflooktenen in de schil. Goed mengen en 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Na een kwaartier alles goed omscheppen en een kwartier later nogmaals. Na 45 minuten zijn ze klaar en goudbruin. De knoflooktenen zijn helemaal zacht en kun je op je bord uitknijpen en de knoflookpuree eten bij de aardappeltjes.
Heerlijk bij bijvoorbeeld een paparika/tomaatsalade met fetakaas. Naar wens wat zure room erbij.
Epske1 25-03-2011
jouw recept viel in goede aarde bij mijn gasten, dank je!
janneke_k 16-10-2008
bedankt voor dit lekkere recept, ga het vanavond maken.groeten Janneke
evdveer 27-02-2006
Om weinig olie te gebruiken (slank, slank) doe ik de aardappelbrokken in een plastic zak (diepvries kwaliteit) of een iets grotere braadzak. Klein scheutje olijfolie en ik neem vaak rozemarijn ipv tijm.
Zak dicht houden en schudden. Kan dan zo op de plaat of ovenschotel.
Ik doe dit ook weleens met room en dille ipv olijfolie, tijm, rozemarijn.(niet slank, slank)
Het is zachter van smaak (als aardappelgratin?), maar ik vind olijfolie lekkerder.
haarhuis49 07-02-2006
"lekker" makkelijk!
dank je, Gerry
tienekeh7 05-02-2006
Heerlijk lijkt me dit...'k neem hem mee.
bedankt,
groetjes,
Tineke.