1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ovenaardappeltjes

Ovenaardappeltjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Ingrediënten 4 personen


1 a 1,5 kilo aardappelen, olijfolie, peper, zout, tijm en (desgewenst) 8 hele, ongepelde knoflooktenen


Verder heb je nodig


Groot bakblik, oven.


Snel (weinig voorbereiding), lekker en makkelijke manier om aardappels te maken. Kan natuurlijk ook zonder knoflook!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200 graden.
Aardappels met schil zo nodig wassen en schoonboenen. Even afdrogen in een theedoek en in hapklare brokken snijden.

Bereidingswijze

In groot bakblik (de aardappeltjes moeten niet gestapeld liggen) de aardappelpartjes mengen met een paar flinke scheuten olijfolie, peper, zout, tijm en hele knoflooktenen in de schil. Goed mengen en 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Na een kwaartier alles goed omscheppen en een kwartier later nogmaals. Na 45 minuten zijn ze klaar en goudbruin. De knoflooktenen zijn helemaal zacht en kun je op je bord uitknijpen en de knoflookpuree eten bij de aardappeltjes.

Serveertip

Heerlijk bij bijvoorbeeld een paparika/tomaatsalade met fetakaas. Naar wens wat zure room erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra2624


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra2624
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top