1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Heerlijk gebakken zalmfilet

Heerlijk gebakken zalmfilet

Door: sandra2624

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Ingrediënten 2 personen


2 stuks zalmfilet (lekker dikke staartstukjes)
2 teentjes knoflook, 4 ansjovisjes (blikje op olie), peper, zout, roomboter


Verder heb je nodig


Snijplank, scherp mesje, koekenpan


Een zeer eenvoudig maar heerlijk gebakken zalmfilet. Door het bakken gaat de ansjovis smelten. Heerlijk!! Heb het recept in Engeland ontdekt in een tijdschrift.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zalmfilets wat op temperatuur laten komen, knoflookteentjes pellen en in dunnen plakjes snijden, ansjovis laten uitlekken en in de lengte halveren.

Bereidingswijze

De zalmfilets overdwars 4 x insnijden (niet door en door maar wel zover mogelijk). De inkepingen vullen met knoflookplakjes en ansjovis. Peper en zout erover strooien. In koekenpan een flinke klont roomboter verwarmen en de zalmfilets aan beide kanten gaar bakken.

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven, gebakken aardappeltjes of rijst. Een lekkere salade of broccoli erbij.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra2624
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top