Notenrijst met gehaktspiezen en munt-yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pak Lassie Notenrijst
300 g h-o-h gehakt
1 teen knoflook
75 g paneermeel
1 ei
50 g pijnboompitten
8 houten sat?prikkers
Saus: ? komkommer (in dunne plakjes)
1 el verse gehakte munt
2 dl Griekse yoghurt
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060128035929.jpg)}--

Bereidingswijze

1. Kook de notenrijst gaar (in 8 min.) Laat de sat?prikkers in water weken.

2. Meng in een kom het gehakt, geperste knoflook, paneermeel, ei en de pijnboompitten. Breng dit op smaak met zout & peper. Verwarm de ovengrill voor. Vorm het gehakt zoals sat?vlees om de prikkers heen en rooster de spiezen onder de grill. Draai de spiezen regelmatig.

3. Meng ondertussen voor de saus de dunne plakjes komkommer, fijngehakte munt, yoghurt, olijfolie, geperste knoflook en suiker door elkaar. Breng de saus op smaak met zout & peper.

4. Verdeel de rijst en gehaktspiesen over 4 borden en schep de saus eroverheen. Lekker met een frisse groene salade.

Serveertip

Bron: LASSIE

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten